SPAC-bolagen kommer att avvecklas.

Mer än 70 av det tidigare så populära SPAC-bolagen som innehar cirka 18 miljarder dollar i kontanter står inför likvidation under de kommande 30 dagarna, visar data från Bloomberg.

Mer än 70 av de en gång så populära SPACs som innehar cirka 18 miljarder dollar i kontanter kommer att avvecklas under de kommande 30 dagarna, visar uppgifter från Bloomberg.

Mer än 30 av blankocheckföretagen, som vanligtvis måste avvecklas om de inte hittar en affär inom två år, har redan släckt ljuset hittills under 2023. 335 blindpooler med sammanlagt 72 miljarder dollar i kontanter letar fortfarande efter ett fusionsobjekt.

I Sverige finns det flera sådana företag, och de som har gått hela vägen är företagen Spacett och Spactvå.

Den 30 maj meddelade SPAC-förvärvsbolaget Spacett att det skulle förvärva det familjeägda företaget Tura Scandinavia AB. Köpeskillingen för Tura uppgick till 240 miljoner kronor och betalades med 26 miljoner kronor kontant och 42,8 miljoner nytryckta Spacett-aktier till ett pris av 5 kronor. Säljaren var Voxson, som ägdes till en tredjedel vardera av Turas VD Stefan Eriksson, COO Pär Eriksson och Lena Holmén. De tre är syskon.

Förvärvsbolaget Spactvå noterades i december 2022. Det tog bara några veckor att hitta ett företag att köpa, Invoicery, som äger giggingplattformen Frilans Finans.

Om vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *