Silverpriset stiger när SVB kollaps sporrar flykten till säkerhet

Silverpriserna har stigit i veckan när efter som dess roll som en så kallad safe haven lockade investerare som skrämdes av Silicon Valley Banks kollaps.

Silverpriserna har stigit i veckan när efter som dess roll som en så kallad safe haven lockade investerare som skrämdes av Silicon Valley Banks kollaps.

Många investerare ser ädelmetallutrymmet som en fristad mot denna volatilitet och denna risk … mitt i en mycket lägre räntemiljö och den amerikanska dollarn som sjunker vilket höjer priserna på både guld och silver.

Valutahandlare förväntar sig inte längre en räntehöjning på 50 räntepunkter av Federal Reserve nästa vecka och den nuvarande prognosen är en rörelse på 25 punkter, med vissa förväntar sig till och med ingen höjning alls, vilket gör silver mer attraktivt eftersom det inte ger någon avkastning något intresse.

“Framtiden för guldpriserna beror till stor del på om Feds åtgärder visar sig vara effektiva. Om Silicon Valley Banks (SVB) konkurs bedöms som en isolerad incident, kan guld förlora några av sina senaste vinster, säger Alexander Zumpfe, en ädelmetallhandlare på Heraeus.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *