PExA får order från tyskt forskningsinstitut

PExA har erhållit en order från ett tyskt forskningsinstitut. Institutet har beslutat att köpa loss det instrument, PExA 2.1, som man använt i en klinisk studie.

PExA har erhållit en order från ett tyskt forskningsinstitut. Institutet har beslutat att köpa loss det instrument, PExA 2.1, som man använt i en klinisk studie.

Ett tyskt forskningsinstitut, vilket bedriver lungforskning såväl i egen regi som på uppdrag av externa företag, väljer att köpa loss ett PExA 2.1 instrument som tidigare hyrts.

Instrumentet har som tidigare meddelats av PExA i mars 2022 använts för en klinisk studie på uppdrag av ett internationellt ledande läkemedelsbolag. Studien som innefattat ett 50-tal individer har genomförts av det tyska forskningsinstitut som har mångårig erfarenhet av PExA. Deras första instrument är av den tidigare modellen, PExA 2.0, vilket införskaffades 2018. Forskningsinstitutet väljer nu att utöka instrumentparken genom att köpa ut det instrument, PExA 2.1, som använts under det senaste året i uppdragsforskning.

Tomas Gustafsson, VD på PExA kommenterar

• Det är väldigt glädjande att vår kund sedan många år väljer att köpa ytterligare ett instrument från oss. Att de dessutom använder PExAs instrument både i egna forskningsprojekt och i forskningsstudier på uppdrag av externa aktörer, såsom stora internationella läkemedelsföretag, gör det än mer stimulerande.

Ordervärdet för det begagnade instrumentet uppgår till cirka 0,3 MSEK.

Källa: Vikingen.se

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *