Veckans analys med aktietips av Bjørn Inge Pettersen!

Rykande färsk nyhet
Denna vecka presenterar Vikingen en nyhet som vi kallar: Veckans analys av Bjørn Inge Pettersen. Bjørn Inge har lång erfarenhet av teknisk analys och av Vikingen. Veckans Analys är en teknisk analys av en intressant aktie i Norden, som Bjørn Inge valt ut. Emellanåt kommer analysen fokusera på aktuella och intressanta börsindex, råvaror och kryptovalutor. All analys sker givetvis genom Vikingen som Bjørn Inge Pettersen har använt i stort sett sedan programmet lanserades 1986. Bjørn Inge startade med teknisk analys i unga år och har använt Vikingen i hela 36 år. Han har varit mycket nöjd med valet av Vikingen för teknisk analys, både i befattningar som börsmäklare, som teknisk analytiker, som fondförvaltare. och som privat investerare.

Bjørn Inge Pettersen, har de senaste 12 åren drivit Aksjeanalyser.com och har i dagarna startat upp en internationell, teknisk analystjänst som heter StockCharts365.com

Spännande aktie på Stockholmsbörsen
StockCharts365.com har denna vecka tittat närmare på en mycket spännande aktie på OMX Stockholmsbörsen, nämligen företaget Nobia AB (NOBI). Nobia-aktien har fallit kraftigt de senaste åren, men nu tyder mycket på att aktien nått botten och rent tekniskt framstår aktien som en bra kandidat för en fördubbling från dagens kursnivå.

Fakta om företaget Nobia AB (NOBI)
Nobia är ett tillverkningsföretag med fokus på hushållsprodukter. Företaget är specialiserat på produktion och utveckling av kökslösningar. Produkterna säljs vidare under flera varumärken på den europeiska marknaden och omfattar främst Marbodal och Sigdal. Kunderna består av både privatkunder och företagskunder. Företaget var tidigare en del av Stora Enso och grundades 1996. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
Läs mer om Nobia AB (NOBI) på bolagets hemsida här:
https://www.nobia.com/
https://www.nobia.com/sv/ir/

Teknisk analys av Nobia AB (NOBI)

Golden Cross Signalen
Nobiaaktien har som sagt fallit kraftigt de senaste åren och bolaget har genomgått en omfattande omstrukturering.
Nu har aktien har brutit ur denna långsiktigt fallande trend (se Vikingen veckodiagram ovan). Dessutom har aktien brutit över både 50-dagars och 200-dagars glidande medelvärden. Det 50-dagars glidande medelvärdet har också brutit över det 200-dagars glidande medelvärdet, vilket utlöser det som kallas “Golden Cross-signalen”. Denna signal tyder på att både den kortsiktiga och långsiktiga trenden för aktien nu har vänt från negativ till positiv.

Huvud-skuldra-formation
En stor inverterad huvud-skuldra- formation har också etablerats för Nobiaaktien under det senaste halvåret.
För att få ett bekräftat breakout från denna inverterade huvud-skuldra-formation för Nobiaaktien måste aktien bryta över cirka 5,70 SEK. Baserat på den nu överlag positiva tekniska bilden för aktien verkar ett sådant utbrott över 5,70 SEK-nivån troligt inom kort tid. Potentialen för aktien, enligt denna stora inverterade huvud-skuldra-formation, kommer då att vara up mot 10,00 kr-nivån. Så nästan en fördubbling från nuvarande aktiekurs på 5,20 kr. Huvud-skuldra formationer eller, som här omvända huvud-skuldra-formationer, anses i teknisk analys vara bland de mest tillförlitliga tekniska analysformationerna för att förutsäga förändringar i den större trenden för de objekt som studeras med teknisk analys.

Ökad volym
Det är också värt att notera en betydande ökning av volymen i beståndet under etableringen av denna stora inverterade huvud-axelformation som alltså etablerats under det senaste cirka halvåret. Detta är ett tydligt tecken på vad som kallas en ackumuleringsfas, och som ofta ses i slutet av en stor och stark nedåtgående trend i en aktie.

En av många favoritmodeller i Vikingen är BEST modellen. Denna populära och effektiva modell ger nu också i en köpsignal för Nobia AB (NOBI). BEST modellen är utvecklad av Peter Östevik. Han färdigställde BEST modellen runt 2019 efter 30 års erfarenhet av teknisk analys och Vikingen.

Nobiaaktien mycket intressant för köp
Baserat på denna övergripande mycket positiva tekniska bild för Nobia AB (NOBI), och det faktum att bolaget har genomgått en omfattande omstrukturering, anser StockCharts365.com att Nobiaaktien är en mycket intressant aktie vid dagens kursnivå.
Nobiaaktien är en bra kandidat för en fördubbling på så kort tid som inom de närmaste cirka 6 månaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *