New York accepterar nu ansökningar för marknader för marijuanabönder

Tillsynsmyndigheter i New York accepterar nu officiellt ansökningar för marijuanaföretag som är intresserade av att organisera cannabisodlarmarknader, så kallade marknader för marijuanabönder, i delstaten.

Tillsynsmyndigheter i New York accepterar nu officiellt ansökningar för marijuanaföretag som är intresserade av att organisera cannabisodlarmarknader, så kallade marknader för marijuanabönder, i delstaten.

Bara två dagar efter att Cannabis Control Board röstade för att godkänna vad de kallar Cannabis Growers Showcases (CGS), öppnade tillsynsmyndigheter ansökningarna och publicerade vägledning och mallar för kommunalt godkännande för evenemangen.

“En CGS kan äga rum på olika platser, inklusive fristående, tillfälliga butiker; licensierade återförsäljningsställen; licensierade platser för villkorad kultivator eller processor; eller andra godkända evenemangsplatser”, Office of Cannabis Management (OCM).

Enligt de nuvarande reglerna kommer marknaderna för marijuanabönder att äga rum fram till den 1 januari 2024 då staten arbetar för att få fler traditionella återförsäljare att öppna. Ansökningar tas emot till och med 1 december 2023.

För att få godkännande för CGS måste sökande visa att de har minst tre licensierade cannabisodlare för vuxna och en villkorad återförsäljare. För varje tre extra kultivatorer måste ytterligare en provisorisk säljare inkluderas vid evenemanget.

Åtminstone till en början kommer konsumtion på plats att förbjudas eftersom att tillåta människor att använda marijuana på marknaderna skulle kräva ytterligare tillstånd från det statliga folkhälsodepartementet. Arrangörerna måste också se till att alkohol inte också säljs vid evenemangen.

Bönder kunde söka kommunalt godkännande och hålla bondemarknaderna på sin egen fastighet. Eller de kan försöka gå med i andra evenemang som konserter, mässor och festivaler som organiseras separat.

OCM släppte mallar för godkännandebrev för kommuner och tillhörande evenemang tillsammans med ansökningarna på fredagen. Den tillhandahöll också inventeringslistor, intygsbrev för CGS-licenstagare och exempeldiagram som visar hur händelser fysiskt kan läggas upp.

Ett dokument med vanliga frågor tar upp frågor som vilka typer av produkter som får säljas, förpackning, testning, lagerspårning, skatter och åldersverifiering.

Samtidigt godkände styrelsen också ytterligare 212 provisoriska återförsäljarlicenser den här veckan – den största enskilda satsen av godkännanden hittills. Detta ger delstaterna totalt 463 licenstagare som rustar upp för att betjäna vuxenmarknaden. Det förväntas ta sex månader till ett år för butikerna att öppna.
Det finns för närvarande endast 20 återförsäljare för vuxenbruk som är verksamma i staten mitt i vad många observatörer ser som en orolig utbyggnad som har sett förseningar i finansieringen och öppna skyltfönster som ska tillhandahållas till aktiehandlare av staten.
Separat tillkännagav tjänstemän i New York City på tisdagen att de söker långivare för att stödja en aktiefond för marijuana som kommer att främja deltagande i branschen av människor som har påverkats oproportionerligt mycket av kriminalisering.

Guvernör Kathy Hochuls (D) administration intensifierar också sitt arbete för att överföra människor till den lagliga marknaden, trots flaskhalsarna med att få godkända återförsäljarlicenstagare lanserade hittills.

Det inkluderade att lansera en folkbildningskampanj i april som uppmuntrade vuxna att köpa sin marijuana från licensierade butiker för att säkerställa att produkterna är säkra och att intäkter används för att främja eget kapital och återinvesteringsmål.

Senaten i New York har också bildat en kommitté som enbart fokuserar på marijuana som kommer att samarbeta med tillsynsmyndigheter i takt med att statens cannabismarknad utvecklas.

Tjänstemän tillkännagav i mars att de fördubblar antalet villkorade marijuanalicenser för vuxenbruk som kan godkännas, från 150 till 300, efter att ha fått feedback från vissa sökande att de skulle kunna öppna skyltfönster snabbare utan ytterligare stöd genom en stat program utformat för att hjälpa berättigade enheter att skapa fysiska platser.

Guvernören införde också nyligen lagstiftning för att öka tillsynsbefogenheterna för att slå ner på olagliga marijuanaåterförsäljare när staten kämpar för att stå upp mot den reglerade marknaden för användning av vuxna.

I december avslöjade Hochul separat ett verktyg för marijuanaverksamhet och produktverifiering, med planer på att publicera en QR-kod på licensierade cannabisåterförsäljare och en universell symboletikett för godkända cannabisprodukter.

Hon undertecknade också ett lagförslag i slutet av november som syftar till att utöka statens hampamarknad genom att främja samarbetspartnerskap för att identifiera fler möjligheter att använda grödan och dess derivat för förpackning, konstruktion och andra ändamål.

Senaten i New York godkände också ett lagförslag förra månaden som skulle ge skattelättnader till marijuanaföretag i New York City som för närvarande är blockerade från att göra federala avdrag enligt en Internal Revenue Service (IRS) kod känd som 280E.

Medan Hochul undertecknade en budgetproposition förra året som inkluderade bestämmelser som tillåter skatteavdrag för cannabisföretag på statlig nivå – ett partiellt botemedel mot den pågående federala frågan – har New York City sina egna skattelagar som inte påverkades av den förändringen.

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla BLUM ETF

Rize Medical Cannabis and Life Sciences UCITS ETF (BLUM ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *