Lär känna Virtunes grundare och CTO Peter Arvidsson!

Virtunes Grundare Vad är din roll på Virtune? "Som Chief Technology Officer (CTO) på Virtune omfattar mina ansvarsområden flera områden. Jag leder utveckling och optimering av vår infrastruktur och techplattform. Det handlar om att säkerställa att vi kan lansera sofistikerade produkter samtidigt som vi minimerar kostnader och automatiserar processer. Dessutom övervakar jag driften av vårt ETP-ekosystem, vilket säkerställer smidig och korrekt hantering. Jag samarbetar kontinuerligt med våra partners och förvaringsinstitut angående ny framväxande kryptoteknik. Utöver min strategiska roll när det gäller Virtunes geografiska expansion och produkterbjudande, utbildar jag också våra investerare genom olika evenemang och kommunicerar effektivt internt och externt för att bidra till organisationens övergripande framgång."

Vad är din roll på Virtune?

“Som Chief Technology Officer (CTO) på Virtune omfattar mina ansvarsområden flera områden. Jag leder utveckling och optimering av vår infrastruktur och techplattform. Det handlar om att säkerställa att vi kan lansera sofistikerade produkter samtidigt som vi minimerar kostnader och automatiserar processer. Dessutom övervakar jag driften av vårt ETP-ekosystem, vilket säkerställer smidig och korrekt hantering. Jag samarbetar kontinuerligt med våra partners och förvaringsinstitut angående ny framväxande kryptoteknik. Utöver min strategiska roll när det gäller Virtunes geografiska expansion och produkterbjudande, utbildar jag också våra investerare genom olika evenemang och kommunicerar effektivt internt och externt för att bidra till organisationens övergripande framgång.”

Vad har du för bakgrund?

”Förutom universitetsstudier i datateknik har jag samlat över 10 års erfarenhet av mjukvaruutveckling. Mitt fokus har främst legat på systemarkitektur och datavetenskap efter avslutade studier. Under hela min karriär har jag engagerat mig i olika projekt, som att utveckla en neobank för Svea Ekonomi, konsultuppdrag för systemutveckling, implementera maskininlärning i dokumenthantering och orkestrera automatisering av system och drift från grunden för en teleoperatör. Jag har alltid drivits av att arbeta med ny och innovativ teknik.”

Vad är det som gör dig så passionerad för krypto?

“Min passion för krypto härrör från både ett tekniskt och investeringsperspektiv. För flera år sedan började jag bygga och konfigurera gruvriggar för kryptobrytning, vilket tände mitt intresse för fältet. Med tiden har jag noga följt utvecklingen av decentraliserad finansiering och bevittnat dess snabba tillväxt. Jag tror starkt på blockchain-teknikens transformativa kraft, särskilt dess potential att revolutionera finansvärlden. Sedan Virtunes start har jag varit dedikerad till att introducera krypto för investerare och jag ser fram emot att följa den spännande utvecklingen på kryptomarknaden.

Handla VIR10SEK

Virtune Crypto Top 10 Index ETP (VIR10SEK) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Håll dig uppdaterad

Håll dig informerad och prenumerera på Virtunes månatliga nyhetsbrev för att få exklusiva insikter om kryptomarknaden och utvecklingen av Virtunes produkter. Anmäl dig här.

Denna marknadskommentar om kryptovalutor publiceras på Vikingen.se med tillstånd och i samarbete med Virtune.

Ansvarsfriskrivning

Kryptovalutamarknadskommentaren har producerats av Virtune. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Virtune tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *