Handla bättre med smarta stop-loss

Stop-Loss in time

Det går handla bättre med smarta stop-loss än bara ett vanligt procenttal. Frågan har sysselsatt människors hjärnor så länge aktiehandel har funnits. När ska man sälja? Det går ju inte att veta när bästa tillfället är att sälja för aktien kan ju fortsätta att gå upp trots att jag sålt. Men du kan göra en kvalificerad gissning med stöd av Vikingen.

Ett vanligt fel med stop-loss är att man säljer för tidigt för det är ju uppgångarna som ska betala tidigare och kommande förluster. En mycket bra regel “Let the profits run and cut the losses short”, vilket innebär att du behåller de aktier som trendar uppåt.

Day-traders handlar sämre med stop-loss

Tyvärr är det väldigt få day-traders som tjänar pengar på börshandeln. En vanlig siffra brukar vara att cirka 98% av daytraders förlorar pengarna. Fast, du kanske är en av femtio som tjänar pengar på att följa kurserna minut för minut. Jag har varit en av dem som tjänat pengar först, för att sedan förlora lika mycket. Det som alltid fungerat är att sälja när veckotrenden bryts och köpa när en bra månadsmodell ger köpsignal. Ta det lugnt och tjäna mer pengar med veckohandel, dvs mycket mer swing-trading än day-trading. (Men vad vet jag… jag har ju bara hållit på i 37 år med Vikingen :->, så det finns mer att lära. Jag kan ju ha fel. )

Handla bättre med smarta stop-loss i Vikingen

Handla bättre med smarta stop-loss i Vikingen. Stop-loss i Vikingen kallar vi för säljsignaler i Vikingens signalmodeller. En signalmodell kan vara Kursband-BEST-Bolllingerband-Multimodell etc.

Är det bäst att alltid använda 3 % under lägsta kurs, eller 10% under högsta kurs? Egentligen säger det sig själv, naturligtvis är det olika värden vid olika tidpunkter. Ibland rör sig kursen mycket och ibland lugnt. Öka din vinst genom att använda Vikingens signalmodeller.

Testa fram de bästa stop-loss gränserna

En matematisk modell som ger köp- och säljsignaler kan innehålla många miljoners inställningar. Något som hänt många gånger tidigare har stor sannolikhet att hända igen, det vill säga, man gör en kvalificerad gissning att använda värden som fungerat tidigare. Bättre än att använda värden som är obeprövade. I Vikingen Trading och Vikingen Maxi går det att testa fram de inställningar och vilken modell per aktie som fungerat bäst.

Här är ett exempel med Trelleborg där datorn fick gå igenom 700 000 varianter, och det var en liten del av alla möjliga inställningar. Jag testade med veckodata för modellerna BEST-Bollngerband-EMA-MACD-mRudolph3-Multimodel-Peters specialare-Volatilitets signal.

Instrument Ranking Annual Interest (%) Profitable/ Deals In Time (%) Starttime Stoptime Long Position
TRELLEBORG B 1 12,77 41 / 72 62,09 860105 240519 10,15

41 vinster av 72 försäljningar, nästan 6 av 10 gick med vinst. Det är bra. 50 gånger pengarna (5000 %).

Best model mRudolph3 week for Trelleborg
mRudolph3 är bästa modell för Trelleborg med veckodata

Modellen mRudolph3 blev bäst och den bygger mest på RSI och medelvärden med en touch av en cyklisk indikator. OBS! veckodata.

Moving Average 1: Moving Average 2: Moving Average Volume RSI Length Moving Average Length Buy Level Sell level Cyclic Indicator. Price Average 1 (RSS1) Cyclic Indicator: Price Average 2 (RSS2) Cyclic Indicator RSS parameter 3 Cyclic Indicator RSS parameter 4
2 11 10 7 2 48 44 60 15 10 6

På dagsbasis passar det bättre med EMA för Trelleborg.

Läs ytterligare artikel om Stop-Loss här: Viktiga Stop-Loss-strategier för effektiv riskhantering i handel (vikingen.se)

Se en film om att ta fram bra stop-loss-värden: Del 3 i konsten att bli rik på börsen. Bästa modell. Automatiska larm. Optimera i Vikingen Trading. – YouTube

Disclaimer

Naturligtvis kan vi inte lova att börsen kommer att bete sig som det beskrivs ovan. Vi tolkar bara det som börsprogrammet visar. Du tar all risk själv på att dina placeringar blir lyckade. Vikingen Software Financial AB tar ingen del av din förlust eller vinst vid handel av värdepapper.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *