Förhållandet mellan timmer och guld

Förhållandet timmer och guld är ingen ny idé. Denna viktiga koppling lyftes fram av Charlie Bilello och Michael Gayed i deras 2015 NAAIM Wagner Award Winner Paper, "Lumber: Worth Its Weight In Gold." Charlie och Michael är extremt smarta kapitalförvaltare med starkt ledarskap när det gäller att aktivt förvalta fonder. I sin forskning finner de att:

Förhållandet timmer och guld är ingen ny idé. Denna viktiga koppling lyftes fram av Charlie Bilello och Michael Gayed i deras 2015 NAAIM Wagner Award Winner Paper, “Lumber: Worth Its Weight In Gold.” Charlie och Michael är extremt smarta kapitalförvaltare med starkt ledarskap när det gäller att aktivt förvalta fonder. I sin forskning finner de att:

När timmer presterar bättre än guld, tenderar aktier att uppvisa en uppåtgående bias och har lägre volatilitet. Detta är förhållanden som bidrar till att upprätthålla en högre exponering mot risktillgångar.

När guld överträffar timmer, tenderar motsatsen att vara sant, varvid inkluderingen av lägre betatillgångar i en portfölj ökar den totala avkastningen och minskar volatiliteten vid den tidpunkt det behövs som mest. Förhållandet mellan timmer och guld hjälper till att svara på den mest kritiska frågan för aktiva kapitalförvaltare: när ska man ta mer risk (“play offense”) och när man ska ta mindre risk (“play defense”) i en investeringsportfölj – innan det är för sent .

Förhållandet mellan guld och timmer kan ge värdefull insikt om aktiemarknadens volatilitet och risk. Enkelt uttryckt, deras resultat framhäver när timmer överträffar guld, det är en risk-on (offensiv) egenskap för aktier. I detta scenario kan investerare vara mer aggressiva med sin aktieexponering. Omvänt, när guld överträffar timmer, är detta risk-off (defensivt) beteende och investerare bör inta en mer skyddande hållning.

Deras forskning antyder således att timmerpriset är en recessionsindikation, precis som basmetallen koppar som ibland kallas för Dr Copper för det förmåga att mäta temperaturen i konjunkturen.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *