DraftKings aktier stiger efter ökade 4Q-intäkter

Draftkings aktier har ökat i handel efter öppettider när det digitala sportunderhållnings- och spelföretaget noterade en intäktstakt för det fjärde kvartalet och höjde sin budget för 2023.

Draftkings aktier har ökat i handel efter öppettider när det digitala sportunderhållnings- och spelföretaget noterade en intäktstakt för det fjärde kvartalet och höjde sin budget för 2023. DeraftKings aktier handlas på Nasdaq under kortnamnet DKNG.

För de tre månaderna som avslutades den 31 december 2022, rapporterade företaget en omsättning på 855 miljoner dollar, en ökning med 81 procent från en omsättning på 473 miljoner dollar i kvartalet föregående år, och över Streets förväntningar på 801 miljoner dollar.

DraftKings sa att intäkterna under kvartalet främst drevs av fortsatt kundbehållning och intäktsgenerering i befintliga delstater, framgångsrika lanseringar av sina Sportsbook- och iGaming-produkter i ytterligare jurisdiktioner, och strukturell förbättring av sportbokhållningen.

Förlust per aktie kom in på 0,53 USD, jämfört med en förlust per aktie på 0,80 USD under föregående kvartal och en förväntad förlust per aktie på 0,46 USD.

Företaget sa att det höjde sin intäktsguidning för räkenskapsåret 2023 från ett intervall på 2,8 miljarder USD till 3 miljarder USD till ett intervall på 2,85 miljarder USD till 3,05 miljarder USD, vilket motsvarar en tillväxt på 27 procent till 36 procent jämfört med föregående år.

Det har också förbättrat sitt räkenskapsår 2023 justerade vinst före räntor, skatter, avskrivningar och amorteringar (EBITDA) guidning till en förlust på mellan $350 miljoner och $450 miljoner, jämfört med dess tidigare guidning om en förlust på mellan $475 miljoner och $575 miljoner.

DraftKings vd Jason Robins sa att under 2023 skulle företaget fortsätta att driva intäktstillväxt och fokusera på utgiftshantering för att accelerera sin justerade EBITDA-tillväxt.

“Vi har redan vidtagit flera åtgärder som resulterat i en ökning av vår intäktsguidning och en betydande förbättring av vår justerade EBITDA-guidning” sa han.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *