Dow Jones överträffar S&P 500

Under de senaste 25 åren har Dow Jones Industrial Average överträffat S&P 500 med 30 procent. S&P 500 är det mest spårade indexet i världen uch av goda skäl. S&P 500 spårar de största amerikanska företagen och skapar en bekväm "köp och glöm" portföljbas.

Under de senaste 25 åren har Dow Jones Industrial Average överträffat S&P 500 med 30 procent. S&P 500 är det mest spårade indexet i världen och av goda skäl. S&P 500 spårar de största amerikanska företagen och skapar en bekväm “köp och glöm” portföljbas.

I slutet av 2021 fanns 7,1 biljoner dollar indexerade till S&P 500 och knappt 40 miljarder dollar knutna till Dow. Det är en skillnad på 173X. Dow förbises ofta på grund av dess något föråldrade prisviktningsmetod.

Medan de flesta större index är marknadsvärdesviktade (vilket betyder att större företag har större vikter), är Dow fortfarande prisrelaterat.

Så en aktie med ett högre pris har mer inflytande än de som är prissatta lägre. Med en aktiekurs på 504,24 USD per aktie är UnitedHealth Group överlägset Dows högst prissatta aktie.

Så en dollars kursrörelse i UnitedHealth är nästan tre gånger (!) mer inflytelserik än en dollars kursrörelse i Apple.

Men kolla upp detta. Dow Jones är, tekniskt sett, är inte ett index – utan ett genomsnitt.

Du lägger ihop priserna på dess 30 komponentaktier och dividerar summan med något som kallas “Dow-delaren”.

Den divisorn är enligt uppgift, 0.15172752595384. varför det är detta tal kan jag inte uttala mig om. Ändå talar föreställningen för sig själv. Det är dags att visa Dow lite kärlek.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *