Dow Jones handlas över 37 000 för första gången någonsin

Det amerikanska börsindexet, Dow Jones, handlas över 37 000 för första gången någonsin. Det är första gången detta index stänger över 37 000. Detta index noterade således en ny all time high.

Dow Jones Industrial Average (DJIA), även Dow Jones-index, är ett amerikanskt aktieindex framtaget av journalisterna Charles Dow (1851-1902) och Edward Jones (1856-1920). Första gången Dow Jones Industrial Average publicerades var den 26 maj 1896 och det är USA:s äldsta aktieindex som fortfarande publiceras. Inget av de ursprungliga industriföretagen finns kvar i indexet.

Även om DJIA är ett av de äldsta och mest populära aktieindexen, anser många proffs att Dow Jones inte på ett adekvat sätt återspeglar den totala amerikanska aktiemarknaden jämfört med bredare marknadsindex som S&P 500 eller Russell 2000-index.

Källa: Vikingen.se

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *