De bästa av de bästa aktietipsen i februari

Bästa aktietipsen

Ok, håll i dig, här kommer de bästa av de bästa aktietipsen i februari 2024. Det vill säga, de bästa bland 67 440 värdepapper. Även några kortsiktiga options- och futuretips är med. De kortsiktiga tipsen är ju dagsfärska, så där är det bra om man är på hugget. Aktie- och ETF-tipsen är mer långsiktiga. Naturligtvis går det inte att lova att nedanstående värdepapper går upp, men jag har lyckats bra under många år. Förra veckan gick optionstipsen upp mellan 7 och 70% medans aktierna låg stilla. Det gick även bra för optionerna föregående vecka med alla rätt och upp till 500% i resultat. Själv har jag gjort cirka 20% på mina aktier under januari. De aktierna är inte med i listan nedanför. De aktier som låg stilla är fortfarande aktuella att köpa; Swedbank, Alligo, Flügger och Nyfosa.

Metod för att ta fram de bästa av de bästa aktierna

Gick igenom varje land för sig med autopiloten 17 med regressionslängd 5 dagar och fick fram listor på de aktier, etf:er och futures som har bäst trend de senaste 5 dagarna, det vill säga de som lutar mest uppåt den senaste veckan. Jag sparade undan de som har högst lutning och tittade igenom dem med en arbetsyta som innehåller modellerna BEST månad, RSI-vecka, Trend Dag, Kursband vecka och Multimodell dag. Personligen vill jag gärna ha en positiv lång positiv trend i ryggen. Mycket intressant är det förstås om aktien bryter igenom ett motstånd med ökande volym. Är kursskillnaden extra stor, det vill säga extra hög volatilitet med hög volym, så är det extra bra och tyder på en uthållig signal.

Listan med de bästa av de bästa aktierna

Oj, det blev många aktier. Det är de bästa av de bästa aktierna av totalt 10 787 aktier. Eftersom det är rapporttider, blir det även många negativa reaktioner. På aktiemarknaden finns det nu även många aktier med säljsignal. Ur nedanstående kan du också se vilka branscher som är de bästa för närvarande. Mycket teknik och banker. Till exempel ger en del banker ut extra utdelning i år, eftersom de tjänar så extremt bra. På tal om utdelning, Facebook ger utdelning för första gången. Är det dags att köpa en Ferrari? Eller en Coca-Cola?

En aktie som ser extremt bra ut med ständigt ökande kurser och ökande volymer är Berkshire Hathaway A. SAAB har orderböckerna fulla flera år framåt. Aktien Evolution ser spännande ut och även dess Future Mini Long.

EVOLUTION
AUTOLIV SDB (SEK)
SAAB B
AQ GROUP
ABB (SEK)
MEDCAP
KABE GROUP B
MYCRONIC
AXFOOD
KREDITBANKEN
RINGKJØBING LANDBOBANK
DJURSLANDS BANK
NORDFYNS BANK
MØNS BANK
SPAREKASSEN SJÆLLAND-FYN
STOLT-NIELSEN/OB
PROTECTOR FORSIKRING/OB
AGAPE ATP
O REILLY AUTOMOTIVE. INC
COCA-COLA CONSOLIDATED
REGENERON PHARMACEUTICALS
CINTAS
SYNOPSYS
SAIA
FACEBOOK INC/NASDAQ
AMGEN
BERKSHIRE HATHAWAY A
NVR
AUTOZONE
CHIPOTLE MEXICAN GRILL
TRANSDIGM GROUP
W.W. GRAINGER
DECKERS OUTDOOR
ELI LILLY
PARKER-HANNIFIN
MARTIN MARIETTA MATERIALS
MCKESSON
FACTSET RESEARCH SYSTEMS
MASTERCARD
BERKSHIRE HATHAWAY INC B/NYSE
FERRARI N.V
KONECRANES
ÅLANDSBANKEN A
OMA SÄÄSTÖPANKKI
WÄRTSILÄ B
Buy position an Berkshire Hathaway A
Long term buy for Berkshire Hathaway A

De bästa av de bästa ETF:erna från tyska XETRA

Många ETF:er ser helt fantastiska ut. För att kunna se ETF:er från tyska börsen XETRA (handlas på Avanza och Nordnet) i Vikingen, behövs ett tillägg av ETF:er.

OSSIAMSHILLERBARCLAYSCAPEUSSEC
ISHARESNASDAQ100UCITSETFUSD(AC
LYXORNASDAQ100DAILY(2X)LEVERAG
AMUNDIMSCIINDIAUCITSETF-EUR(C)
INVESCO S&P 500 UCITS ETF ACC
AMUNDIPEAMSCIUSAESGLEADERSUCIT
AMUNDIMSCIWORLDEXEURUCITSETFEU
AMUNDIETFMSCIWORLDEXEMUUCITSET
ISHARESCORES&P500UCITSETFUSD(A
AMUNDIMSCIWORLDUCITSETF-EUR(C)
AMUNDIMSCIUSAESGCLIMATENETZERO
LYXORMSCIWORLDHEALTHCARETRUCIT
ISHARESMSCIUSAUCITSETFUSD(ACC)
SPDR S&P 500 UCITS ETF (DIST)
UBSETF(LU)MSCIUSAUCITSETF(USD)
AMUNDIMSCIWORLDESGCLIMATENETZE
ISHARESDOWJINDUSTRAVERAGEUCITS
AMUNDIPEADOWJINDUSTRAVERAGEUCI
LYXORMSCIALLCOUNTRYWORLDUCITSE
INVESCOEQQQNASDAQ100UCITSETFDI
LYXORDOWJINDUSTRAVERAGEUCITSET
DEKA MSCI USA LC UCITS ETF

BEST of ETF:s

Trendar upp, lång stigande trend, momentum stiger, RSI stiger, volatil signal….

De bästa av de bästa Futures

Rubriken är ju de bästa av de bästa aktierna i februari, men jag kunde låta bli att slänga med några kortsiktiga tips också. Dessa värdepapper svänger mycket, så det gäller att vara mer observant än normalt och sälja tid. Fort upp, men även fort ned.

L betyder Long. Man köper alltså future:n för uppgång. Ska man tro nedanstående, så förväntas en uppgång i bland annat Facebook, Evolution, ABB och Amazon.

MINI L FACEBOOK AVA 78
MINI L EVO AVA 84
MINI L EVO AVA 86
MINI L EVOLUTION NORDNET 144
MINI L EVOLUTION NORDNET 158
MINI L DANSKE NORDNET D34
MINI L DATADOG AVA 5
MFL AMZN VT360
MINI L ABB NORDNET 06
MINI L ABB AVA 13
MINI L ABB NORDNET 109
MINI L ABB NORDNET 121
MFL AMZN VT189
LONG MICROSOFT NORDNET F24
LONG MICROSOFT NORDNET F25
MFL CC1 VT65
LONG AMD NORDNET F23
MINI L FACEBOOK NORDNET 76
MINI L EVO AVA 65
MINI L EVOLUTION NORDNET 53
MINI L FACEBOOK AVA 82
MINI L FACEBOOK AVA 79
MINI L FACEBOOK AVA 71
Mini Long Evolution - Facebook
Mini Long Evolution – Facebook

Hur är det med de bästa av de bästa optionerna?

Kul att du har läst så här långt, det är inte många som gör. Här kommer antagligen de värdepapper som ger mest. De flesta är dock rädda för optioner och kommer inte att följa dessa tips, trots att de är de som gett mest pengar. Varför; för att det är otryggt med optioner, de kan snabbt gå ner. Förstår det, men du behöver ju inte satsa allt. Ta steget och våga. Köp någon eller några. Du står förstås för hela risken, Vikingen tar ingen del av varken vinst eller förlust.

Dessa optioner är framtagna med modellen Delphioptioner01 som brukar ha många rätt, ofta 9 av 10 och så har det varit ungefär den senaste tiden .  Förra veckans tips gav mellan 7 och 70 % vinst på en vecka, ingen förlust. Det går förstås inte att lova att optionerna går med vinst, men chansen är hög. Ingår i programpaketet Vikingen Maxi.

Optionerna med högsta köppoängen.

VOLVB4C222.32X
SKFB4C200
BOLI4O270X
OMXS304B2350

 

Optioner att utfärda, sälja (det vill säga de kommer troligtvis att sjunka i värde)

SKFB4O210
ELUXB4B100
JM4O150
SINCH4B31
OMXS304B2500
NIBE4N61
NIBE4B65
AZA4O200

Om det går dåligt: skyll dig själv, om det går bra: köp Vikingen Maxi så att du själv kan få de här signalerna varje dag.

Om att ta fram de bästa av de bästa aktierna

Det kan du förstås göra själv. Du behöver minst Vikingen börs och tilläggen Tyska ETF, Indexoptioner, Aktieoptioner, Nordic Complete, Nasdaq, Nyse och Futures. Samt tilläggen för fundamentaldata för de de nordiska länderna. Vill du ha allt, så blir det billigaste alternativet Vikingen Maxi, för där ingår allt. Även fonder, fler ETF:er, elpriser, warranter och kryptovalutor. Runt 200- 250 tusen objekt. Tänk att hitta den bästa av de bästa varje dag. Men visst, det är jobb också, ett par timmar om dagen för att hitta den absolut bästa… fast då har ju redan andra blivit bättre under tiden?

Lycka till

Peter Östevik, Vikingen Financial Software AB

Comments
  • Som norsk ser jeg at dere har tatt med kun to norske aksjer. Begge er på absolutt kurstopp? Vi som liker på kjøpe undervurderte aksjer, hva gjør vi?
    STOLT-NIELSEN/OB
    PROTECTOR FORSIKRING/OB
    Som bruker av Vikingen i over 20 år, foretrekker jeg å kjøpe aksjer som bunner ut, ikke de som topper????

    Jeg benytter Vikingens gode alarmlinjesystem, og får varsler om spesielt sykliske aksjer som bunner ut. Det fungerer meget godt, men man må kombinere med fundamentale data, ikke bare Tekniske. De beste norske aksjene er etter mitt system helt andre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *