DAX40 stängde över 18 000 för första gången

Under fredagen handlades terminskontrakt på DAX40 över 18 000 för första gången. Ha en bra handelsvecka. DAX (Deutscher Aktienindex) är ett börsindex som består av de 40 stora tyska blue chip-företagen som handlas på Frankfurtbörsen.

Under fredagen handlades terminskontrakt på DAX40 över 18 000 för första gången. Ha en bra handelsvecka. DAX (Deutscher Aktienindex) är ett börsindex som består av de 40 stora tyska blue chip-företagen som handlas på Frankfurtbörsen. Det är ett totalavkastningsindex där priserna är hämtade från Xetras handelsplats. Enligt Deutsche Börse, Xetras operatör, mäter DAX prestandan för Prime Standards 40 största tyska företag i termer av orderbokvolym och börsvärde. DAX är motsvarigheten till det brittiska FTSE 100 och det amerikanska Dow Jones Industrial Average, och på grund av dess urval av små företag representerar det inte nödvändigtvis vitaliteten i den tyska ekonomin som helhet.

Basdatumet för DAX är 30 december 1987, och det startade från ett basvärde på 1 000. Xetra-tekniken beräknar indexet varje sekund sedan 1 januari 2006.

Den 24 november 2020 tillkännagav Deutsche Börse en utvidgning av DAX från 30 till 40 aktier och en skärpning av reglerna som svar på redovisningsskandalen med Wirecard. Expansionen skedde under det tredje kvartalet 2021.

Källa: Vikingen.se

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *