Bitcoin hash rate spikar

Analytiker spekulerar i att Bitcoin-hashhastigheten, den så kallade Bitcoin hash rate, har sett en betydande ökning nyligen när gruvarbetare kommer tillbaka online för att skörda frukterna av det ökade priset för BTC.

Analytiker spekulerar i att Bitcoin-hashhastigheten, den så kallade Bitcoin hash rate, har sett en betydande ökning nyligen när gruvarbetare kommer tillbaka online för att skörda frukterna av det ökade priset för BTC.

Bitcoin hash rate ökade till rekordnivåer på 398 terahashes per sekund (TH/s) den 23 mars, med analytiker som spekulerar i att gruvarbetare börjar slå på sina riggar igen när BTCs pris stiger.

Enligt dataaggregatorn YCharts sjönk Bitcoin-nätverkets hashhastighet till 344,63 TH/s den 27 mars, en ökning från 335,32 TH/s den 26 mars, men fortfarande upp från 178,77 TH/s för ett år sedan.

I ett inlägg från den 26 mars spekulerade Sam Wouters, en analytiker vid tjänsteleverantören River Financial, att ökningen i Bitcoins hash rate är kopplad till oanvända gruvlager som kommer online, nya anläggningar går igång och entreprenörer som hittar billiga gruvkällor.

“Medan Bitcoins pris var så lågt och så mycket lager som möjligt togs upp online förra året, nåddes någon gång maximal kapacitet för vad nätverket kunde hantera” sa han.

“Nu när priset har stigit igen och en tid har gått, har mer av det här lagret kunnat gå online”, tillade Wouters.

Dessutom säger Wouters att Hydro-modeller börjar komma in på marknaden med “250+ TH/s per maskin, vilket ger en enorm hashhastighet.”

En analys från investeringsbanksföretaget Stifel den 20 mars delade en liknande uppfattning, och spekulerade i att den senaste spetsen kan vara kopplad till gruvarbetare som tar tillbaka hårdvara online.

“Vi förväntar oss att den totala hashhastigheten för nätverket kommer att fortsätta att klättra högre som ett resultat av att hårdvara med attraktiva priser köps upp av välkapitaliserade gruvarbetare.”

Nazar Khan från Bitcoin-gruvföretaget TeraWulf förklarar att företaget för närvarande maximerar sin hash rate för alla sina riggar och har nyligen tagit med mer online på sin nya Nautilus Cryptomine-anläggning.

”Wulf har möjlighet att lägga till 80 MW kapacitet vid LMD och 50 MW vid Nautilus. Den senaste tidens prisrörelse är en indikation på det långsiktiga värdet av förmågan att expandera på lågkostnadsenergianläggningar, säger Khan.

Enligt Khan, medan vissa har spekulerat i att de lägre priserna tvingade gruvarbetare att stänga ner sina riggar och vänta på att BTC-priset skulle förbättras, kunde TeraWulf fortsätta att bryta Bitcoin till lägre prisnivåer på grund av deras förlorade kostnader från “effektiva gruvflottor.”

Men oavsett orsaken till spiken, säger Khan att TeraWulf inte förväntar sig att nätverkets hashhastighet kommer att fortsätta att öka under första halvåret, oavsett BTC-priset.

“Det finns en fördröjning mellan när investeringsbeslut fattas och när den kapaciteten kommer online” förklarade Khan.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *