Betsson gav 21 gånger pengarna!

Senaste köpsignalen i Betsson kom för ett år sedan och då kunde du ha köpt aktien för 65 kr. Kursen står nu i ungefär 110 kr, det vill säga en uppgång med cirka 70 procent. Bra avkastning på ett år, eller hur?

Senaste köpsignalen i Betsson kom för ett år sedan och då kunde du ha köpt aktien för 65 kr. Kursen står nu i ungefär 110 kr, det vill säga en uppgång med cirka 70 procent. Bra avkastning på ett år, eller hur?

Källa: Vikingen.se

Diagrammet kommer ifrån börsprogrammet Vikingen, som är ett av Sveriges äldsta börsprogram- Det finns anledningar varför programmet fortfarande används efter snart 40 år. Programmet gör sitt jobb bra. Men hur fungerar det? I diagrammet syns ett antal röda och gröna staplar. När dessa slår om till rött innebär det att finns en större risk för nedgång, det som kallas för säljsignal, en indikation på att det kan vara dags att sälja.

När staplarna slår om till grönt, finns det större chans till att kursen börjar gå upp. Det kallar vi för köpsignal. Men kan en dator verkligen veta om att kursen ska gå upp eller ned? Naturligtvis inte, men det blir en bra gissning. Händer inget ovanligt, så slår tipset in många gånger. Se det som att datorn ger dig tips.

I diagrammet ovan är det en modell som kallas för ”Kursband” som ger dig tips om att sälja eller köpa. Det är ett medelvärde i mitten och bredvid det medelvärdet går det två andra linjer som följer medelvärdet. När kursen går utanför bandet så utlöser det en köp- eller säljsignal.

Alla vet att kurserna går upp eller ned i små ryckningar. Genom att lägga ett band runt kursen, så slipper vi bruset Kursband är ett bra sätt att filtrera bort onödiga signaler. Ju större band, desto färre signaler och tvärtom.

Kursband är en utmärkt modell att använda på långsamma aktier eller fonder. En långsiktig modell. I exemplet ovan hade du kunnat göra 21 gånger pengarna i Betsson om du tittat på Vikingens signaler en gång per vecka.

Men hur kan du hitta nästa börsvinnare? För det första är det bra att förstå vilka branscher som går bra eller du tror kommer att gå bra.

I Vikingen går det att få fram cirka 50 olika nyckeltal. Så här ser det ut för Betsson:

Oj, vad mycket siffror, men du behöver inte kunna allt. Med Vikingens börsprogram kan du rangordna de olika bolagen mellan varandra. Vikingen är ett av få program som kan detta. Det finns speciella filter som tar fram de bästa tipsen varje dag.

Vikingen ger dig varje dag en lista på aktier som du kan bedöma med hjälp av Kursband och andra modeller. Du ser mer än vad en dator kan se, du ser även vart håll det lutar, du ser lättare de mjuka rörelserna i en graf än vad en dator kan se.

Tyvärr händer det saker som är svåra att förutse, krig, räntehöjningar etcetera Därför är det bra att komplettera med köp- och säljsignaler, och stop loss för att hjälpa dig att sälja i tid.

Det är förstås bra att köpa ett antal aktier, ETFer och fonder för att minska risken. Kanske 15 olika värdepapper. ”Let the profits run and cut the losses short” är en mycket bra grundregel.

Trött på att missa alla bra affärer på börsen?

Vikingen, Sveriges äldsta börsprogram, hjälper dig att hitta börsvinnarna och att sälja i tid! Du ser snabbt vilka aktier som är köpvärda och vilka som är på väg ned.

Vikingens smarta filter ger dig förslag dagligen förslag på de bästa aktierna just nu.

Testa Vikingen till halva priset!! Fungerar på PC och MAC:ar.
(Alla MAC-OS fungerar men ej M2 processorn, då går det att köra med tilläggsprogrammet Crossover som kostar 74 dollar.)

Beställ på Vikingen.se och uppge rabattkoden ”Betson”. Gäller 2 veckor. Passa på nu.

Vikingen Börs för 185 kr per månad eller 1 850 kroner för ett år. Det är fem kronor om dagen för att slippa se börsen rusa utan att du är med på tåget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *