Berkshire Hathaway ökar rörelseresultatet med 28 procent

Berkshire Hathaway ökar rörelseresultatet med 28 procent och rapporterar en kassa på 163,6 miljarder dollar. Warren Buffett sade i sitt aktieägarbrev att det i princip inte finns några kandidater att investera i utanför USA.

Berkshire Hathaway ökar rörelseresultatet med 28 procent och rapporterar en kassa på 163,6 miljarder dollar. Warren Buffett sade i sitt aktieägarbrev att det i princip inte finns några kandidater att investera i utanför USA.

Berkshire Hathaway Q4 2023 höjdpunkter:

Berkshire Hathaway redovisade ett rörelseresultat – vilket hänvisar till vinster från företag inom försäkringar, järnvägar och allmännyttiga företag – på 8 481 miljarder USD under fjärde kvartalet, en ökning med 28 procent jämfört med samma period.

Nettoresultat på 37,6 miljarder USD

2,2 miljarder dollar i aktieåterköp

Kassan växte till 163,3 miljarder dollar under fjärde kvartalet, en rekordnivå som överstiger de 157,2 miljarder dollar som konglomeratet hade under föregående kvartal.

Warren Buffett varnade Berkshire Hathaways aktieägare för att hans vidsträckta konglomerat på 905 miljarder dollar praktiskt taget “inte har någon möjlighet till iögonfallande prestanda” under de kommande åren, vilket blottar de utmaningar som kommer att ställas inför hans efterträdare.

Det så kallade Oracle of Omaha sa i sitt årliga brev på lördagen att det fanns väldigt få affärer som erbjuder den typ av transformativ effekt som tidigare uppköp har haft, som dess köp av försäkringsbolagen Geico och National Indemnity eller BNSF-järnvägen.

“Det återstår bara en handfull företag i det här landet som verkligen kan flytta nålen i Berkshire, och de har i oändlighet blivit plockade över av oss och andra” sa han. “Utanför USA finns det i princip inga kandidater som är meningsfulla alternativ för kapitalplacering i Berkshire.”

Berkshires A-aktier har stigit med cirka 16 procent i år.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *