Batteriboom: 400 miljarder euro prognos, mer än vad experter hittills antagit

Europas position inom batteribranschen som just nu upplever en batteriboom. År 2030 kommer efterfrågan på litiumjonbatterier att öka med 27 procent å

Kapplöpningen om marknadsandelar mot Kina har sedan länge börjat. Det europeiska batteridirektivet syftar därför inte bara till att skydda miljön och mänskliga rättigheter längs värdekedjan utan är också ett strategiskt instrument för att säkra Europas position inom batteribranschen som just nu upplever en batteriboom. År 2030 kommer efterfrågan på litiumjonbatterier att öka med 27 procent årligen, visar en studie av @McKinsey & företag.

Magvärk i Kina? Snarare tvärtom: Här uppfattas den nya batteriförordningen som ett incitament att uppfylla europeiska krav. I april tillkännagav CATL sin avsikt att göra sin kärnverksamhet CO2-neutral till 2025 och att uppnå koldioxidneutralitet i hela batteriets värdekedja till 2035.

Haken: utan kinesiska investeringar kommer det att bli svårt att uppfylla batteriregleringsmålen. 90 procent av anoder och katoder och 60 procent av elbilarna kommer för närvarande från Kina. Det är självklart intressant för dessa företag att göra sina investeringar här och uppfylla kraven.

Vi kan inte göra det med eller utan jätten från Asien – det är viktigt att starkt främja europeiska projekt för att minska vårt beroende.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

 

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *