Analytiker gillar Amazon-aktien på lång sikt

Det senaste rallyt är en idealisk återhämtning, särskilt för teknologiaktier som Amazon som hade ett oförglömligt 2022. Analytiker gillar Amazon-aktien och dess långsiktiga utsikter, vilket kan hjälpa till att ställa in handlare för en hausseartad skevhet 2023 när man överväger aktien.

Det senaste rallyt är en idealisk återhämtning, särskilt för teknologiaktier som Amazon som hade ett oförglömligt 2022. Analytiker gillar Amazon-aktien och dess långsiktiga utsikter, vilket kan hjälpa till att ställa in handlare för en hausseartad skevhet 2023 när man överväger aktien.

Medan inflationen skadade ett antal stora teknikföretag, svarar Amazon för att förbättra sina långsiktiga prognoser. Näthandelsjätten vidtar nödvändiga åtgärder för att säkerställa att det kan förbli lönsamt oavsett om inflationen bestämmer sig för att ta en längre vistelse i den nuvarande makroekonomiska miljön eller inte.

“Amazons försäljningstillväxtutsikter för första kvartalet på 4 procent till 8 procent återspeglar ytterligare inbromsning jämfört med den nioprocentiga tillväxten under fjärde kvartalet” noterade en CNBC-rapport, som också lyfte fram analytikers syn på deras hausseartadhet gentemot Amazon-aktier. “Amazon effektiviserar kostnaderna eftersom de står inför avtagande omsättningstillväxt, högre kostnader och fortsatt ekonomisk turbulens.”

Rapporten noterade också att Mizuho Securities Vijay Rakesh förutser många prisfluktuationer framöver för Amazon. Lägre efterfrågan på dess molnverksamhet kan orsaka “volatil på kort sikt givet potentiella nedåtriktade revisionsrisker.”

Satsa på Amazon Volatility med dessa ETFer

Med tanke på den kommande volatiliteten som teknikaktier kan ge investerare, särskilt nu när många okända marknadsuppgifter fortfarande kvarstår, hjälper det när handlare kan ta en hausseartad och baisseartad sida. Det är tillgängligt med hävstångshandlade börshandlade fonder (ETF) från Direxion Investments som erbjuder en minskning av hävstångseffekten för potentiell vinstmaximering när en position går en handlares väg.

Single-stock ETFer kan ge investerare denna exponering utan att behöva använda ett marginalkonto. Det är allt tillgängligt i bekvämligheten av en ETF med två smaker för dem som vill handla Amazon-aktier: Direxion Daily AMZN Bull 1.5X Shares (AMZU) och Direxion Daily AMZN Bear 1X Shares (AMZD).

För de förstnämnda strävar AMZU efter 150 procent exponering mot Amazon-aktier, vilket ger hausseartade handlare som lagt till hävstång för att få ut mer vinster från sina övertygelser. Den senare, AMZD, ger en omvänd exponering mot Amazon-aktier så att affärer lätt kan dra nytta av nackdelen för eventuella negativa marknadsförare som en sämre resultatrapport än väntat.

Från och med den 15 februari är AMZU uppåtriktad, åtminstone i den kortsiktiga tekniska synvinkeln. Fonden handlas över sitt 50-dagars glidande medelvärde, vilket visar tecken på styrka på kort sikt, men under sitt 200-dagars glidande medelvärde, vilket kan ge ett värdeområde om handlare känner att aktien kommer att röra sig högre på lång sikt.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *