Starbucks, konsumera eller investera?

Under veckan såg jag en intressant, om än något orealistisk infomercial om Starbucks, konsumera eller investera. 
Under veckan såg jag en intressant, om än något orealistisk infomercial om Starbucks, konsumera eller investera.

Person A

Köper kaffe på Starbucks varje dag och konsumerar 4 dollar om dagen. Det motsvarar 80 dollar i månaden, eller 960 dollar per år. Över 20 år spenderar denna person 19 200 dollar på Starbucks.

Resultat

Denna person får en koffeinboost från Starbucks varje dag, men betalar nästan 200 000 kronor för det.

Person B

Köper aktier i Starbucks varje dag och investerar 4 dollar om dagen. Det motsvarar 80 dollar i månaden,  eller 960 dollar per år. Över 20 år spenderar denna person 19 200 dollar på Starbucks.

Resultat

Denna person tjänar 161 396 dollar på Starbucks under 20 år och får 229 dollar per månad i utdelning.
Jag gillar idén att börja investera tidigt. Men antagandet om 19 procents årlig genomsnittlig avkastning under 20 år i rad är lite optimistiskt. Däremot har den som skrev detta ursprugligen rätt u att det är en bra strategi att börja köpa aktier i de företag du tycker om istället för deras produkter.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *