Microsoft och Alphabet levererar starka resultat

Amerikanska aktieterminer steg i utvidgad handel efter att två av världens största teknikföretag Microsoft och Alphabet levererar starka resultat som var bättre än prognosen för föregående kvartal. S&P 500 som återhämtade sig och raderade några av sina förluster under ordinarie sessioner.

Amerikanska aktieterminer steg i utvidgad handel efter att två av världens största teknikföretag Microsoft och Alphabet levererar starka resultat som var bättre än prognosen för föregående kvartal. S&P 500 som återhämtade sig och raderade några av sina förluster under ordinarie sessioner.

Microsoft (MSFT) rapporterade en vinst per aktie på 2,45 USD på en intäkt på 52,9 miljarder USD för det tredje kvartalet som slutade den 31 mars, en ökning med 10 % för det förra och 7 % för det senare jämfört med samma period förra året. Båda mätvärdena toppade konsensusuppskattningar med en anständig marginal.

När det gäller drivkrafter var divisionen intelligenta moln den viktigaste källan till affärstillväxt, med en ökning på 16 % jämfört med föregående kvartal, något under föregående kvartals 18 %. Samtidigt fortsatte persondatorenheten att prestera dåligt och minskade med 9 % till följd av en svagare efterfrågan på datorer och relaterad programvara.

På andra håll tillkännagav Alphabet (GOOG) en vinst per aktie på 1,17 USD på en försäljning på 69,79 miljarder USD för de första tre månaderna 2023, med topp- och bottenlinjer som också överraskade på uppsidan då reklamförsäljningen började stabiliseras efter den senaste tidens svaghet. Googles moderbolag tillkännagav också ett återköp av aktier för 70 miljarder dollar.

Så här presterade båda företagen i förhållande till Wall Streets förväntningar:

Microsoft

• Vinst per aktie: 2,45 USD mot förväntat 2,24 USD

• Intäkter: 52,9 miljarder USD jämfört med 51,12 USD förväntat

Alphabet

• Vinst per aktie: 1,17 USD mot förväntat 1,08 USD

• Intäkter: 69,79 miljarder USD jämfört med 68,87 miljarder USD förväntat

Marknadsreaktion

Alphabet (GOOGL) steg kraftigt efter timmar och hoppade så mycket som 4,5 %, förstärkt av kvartalssiffror som var bättre än prognosen. Microsofts aktiekurser steg också högre, upp 4,3 % i utökad handel som svar på företagets uppmuntrande finansiella resultat under årets första tre månader.

Med två av de största megabolagen som publicerar gynnsamma resultat, kan investerarsentimentet förbättras på kort sikt, vilket stöder tekniksektorn och den bredare marknaden. Mot denna bakgrund kan S&P 500 ha färre hinder för att återuppta sin återhämtning under de kommande dagarna och veckorna.

S&P 500

Källa: Vikingen

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *