Lågkonjunktur som en katalysator för guld

Risken för en lågkonjunktur i USA är stor, därav finns det en sannolikhet att vi får se ett guldpris som stiger till 2 000 dollar per ounce, eftersom denna lågkonjunktur av flera bedömare anses som en katalysator för guld.

Risken för en lågkonjunktur i USA är stor, därav finns det en sannolikhet att vi får se ett guldpris som stiger till 2 000 dollar per ounce, eftersom denna lågkonjunktur av flera bedömare anses som en katalysator för guld.

Enligt den senaste bedömningen av Bloomberg Intelligence kommer den amerikanska ekonomin att glida in i recession. Anledningen är Feds fortfarande aggressiva hållning. Även om det fanns starka ekonomiska data i början av året, lider marknaderna fortfarande av envis inflation. Även om guldpriset sjönk i februari är det fortfarande på en intakt tjurmarknad.

Högre guldpriser kommer sannolikt att hända, enligt Bloomberg Intelligence. Investeringsanalyshuset BCA Research ser också högre priser på ädelmetallen, eftersom geopolitiska spänningar också ökar. En krigsekonomi börjar få fäste i väst, säger de, och guld bör kosta runt 2 000 dollar per troy ounce i slutet av året. Å ena sidan är det de politiska relationerna mellan USA och Kina som har försämrats. USA hade dragit upp en misstänkt kinesisk spionballong från himlen. Å andra sidan befaras upptrappningar i kriget mellan Ryssland och Ukraina, eftersom Kina kan stödja Ryssland.

Geopolitisk osäkerhet i kombination med en ytterligare försämring av de ekonomiska förhållandena kan därför ha en gynnsam inverkan på guldpriserna. Ett argument för fortsatt hög inflation är att kriget i Ukraina kommer att fortsätta påverka råvarupriserna den närmaste tiden. Och västländernas ansträngningar för klimatförändringar och försvarsutgifter kommer också att hålla inflationen hög.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och dessutom sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera fram de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna etc..

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detailed Comparison – Börsprogram för dig som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *