Hennes & Mauritz gav 247 gånger pengarna!

Senaste köpsignalen kom för ett halvår sedan och då kunde du ha köpt Hennes & Mauritz för 128 kr. Kursen står nu i ungefär 186 kr, det vill säga en uppgång med cirka 31%. Bra avkastning på ett halvt år, eller hur? Jämför med vad du fick på banken.

Senaste köpsignalen kom för ett halvår sedan och då kunde du ha köpt Hennes & Mauritz för 128 kr. Kursen står nu i ungefär 186 kr, det vill säga en uppgång med cirka 31%. Bra avkastning på ett halvt år, eller hur? Jämför med vad du fick på banken.

Källa: Vikingen.se

Diagrammet kommer ifrån börsprogrammet Vikingen. Det finns anledningar varför programmet fortfarande används efter snart 40 år. Programmet gör sitt jobb bra. Men hur fungerar det? I diagrammet kan man se att finns röda och gröna staplar. När det slår om till rött innebär det att finns en större risk för nedgång och det kalls för säljsignal, en indikation på att det kan vara bra att sälja.

När staplarna slår om till grönt, finns det större chans till att kursen börjar gå upp. Det kallar vi för köpsignal. Men kan en dator veta om att kursen ska gå upp eller ned? Naturligtvis inte, men det blir en bra gissning. Händer inget ovanligt, så slår tipset in många gånger. Se det som att datorn ger dig tips.
I diagrammet ovan är det en modell som kallas för Kursband som ger dig tips om att sälja eller köpa. Det är ett medelvärde i mitten och bredvid det medelvärdet går det två andra linjer som följer medelvärdet. När kursen går utanför bandet så blir det en köp- eller säljsignal. I Vikingen finns det andra bandmodeller som är ännu mer utvecklade som ger färre transaktioner, med något lägre risk och något lägre vinst.

Alla vet att kurserna går upp eller ned i små ryckningar. Om man lägger ett band runt kursen, så slipper man en massa onödiga köptransaktioner och säljtransaktioner.

Med modellen Kursband är det ett bra sätt att filtrera bort onödiga signaler. Ju större band, desto färre signaler och tvärtom.

Kursband är en utmärkt modell att använda på objekt som rör sig långsamt, som aktier eller fonder. En långsiktig modell. I exemplet ovan hade du kunnat få otroliga 247 gånger pengarna om du följt tipset en gång per månad för Hennes & Mauritz (H&M) i Vikingen sedan 1980.

Men hur kan du hitta nästa aktie som ger mycket? För det första är det bra att förstå vilka branscher som går bra eller du tror kommer att gå bra. Sedan kan man titta på ett antal företags ekonomi i den branschen.

I Vikingen går det att få fram cirka 50 olika nyckeltal. Så här ser det ut för H&M:

Källa: Vikingen.se

Oj, vad mycket siffror, men du behöver inte kunna allt. Med Vikingen kan du rangordna de olika bolagen mellan varandra, ett av få program som kan. Det finns speciella filter som tar fram de bästa tipsen varje dag. Du får en lista på aktier som du kan bedöma med hjälp av Kursband och andra modeller. Du ser mer än vad en dator kan se, du ser även vart håll det lutar, du ser lättare de mjuka rörelserna i en graf än vad en digital dator kan se.

Tyvärr händer det saker som är svåra att förutse, krig, räntehöjningar etc. Därför är det bra att komplettera med köp- och säljsignaler, så att man säljer i tid och behåller de flesta pengarna.
Det är förstås bra att köpa ett antal aktier, ETFer och fonder så att både chansen ökar och minskar risken. Kanske 15 olika värdepapper. ”Let the profits run and cut the losses short” är en mycket bra grundregel. Sedan när du blir riktigt varm i kläderna kan du utöka med fler länder och kanske till och med börshandlade fonder, certifikat, fonder med mera. Det finns stöd för det i Vikingen.

Trött på att missa alla bra affärer på börsen?

Vikingen, Sveriges äldsta börsprogram, hjälper dig att hitta vinnarna och att sälja i tid! Du ser snabbt vilka aktier som är köpvärda och vilka som är på väg ned.

Vikingens smarta filter ger dig förslag dagligen på de bästa aktierna just nu.

Testa Vikingen.se till halva priset!! Fungerar på PC och MAC. (Alla MAC-OS fungerar men ej M2 processorn, då går det att köra med tilläggsprogrammet Crossover som kostar 74 dollar.)

Beställ på Vikingen.se och uppge rabattkoden ”Sentinel”. Gäller 2 veckor. Passa på nu.
Halva priset för Vikingen Börs blir 185 kr per månad eller 1850 kr för ett år. Det är fem kronor om dagen för att slippa se börsen rusa utan att du är med på tåget.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *