Han köpte aktien för 300 dollar, nu är den värd över 500 000 dollar

En tidig investerare från Berkshire Hathaway gick med på Forbes 400-listan över de rikaste amerikanerna i år. Stewart Horejsi, som först köpte sig in i Warren Buffetts företag 1980, har nu ett ett nettovärde på 3 miljarder dollar.

En tidig investerare från Berkshire Hathaway gick med på Forbes 400-listan över de rikaste amerikanerna i år. Stewart Horejsi, som först köpte sig in i Warren Buffetts företag 1980, har nu ett ett nettovärde på 3 miljarder dollar.

Horejsi betalade mindre än 300 dollar för sina första Berkshire-aktier, som nu är värda 522 000 $ vardera.

Warren Buffett har övervakat en mer än 4 000 000 procentig ökning av värdet på Berkshire Hathaway-aktien sedan han blev VD 1965. En av hans tidiga aktieägare gjorde just Forbes årliga genomgång av de 400 rikaste amerikanerna, till stor del för att han äger Berkshire-aktier.

Stewart Horejsi och hans familj är värda uppskattningsvis 3 miljarder dollar, vilket rankar dem på 379e plats på den senaste Forbes 400-listan som publicerades under hösten. De är officiellt rikare än basketikonen Michael Jordan, tidigare eBay-vd:n Meg Whitman, tuggummiarvingen William Wrigley Jr och till och med Buffetts affärspartner, Charlie Munger.

Buffett själv rankades fyra på Forbes-listan i år med en förmögenhet på 121 miljarder dollar, trots att han har skänkt mer än hälften av sina Berkshire-aktier till goda ändamål. Både han och Horejsi har sett sina förmögenheter växa i år, eftersom Berkshire-aktier har stigit till rekordnivåer de senaste veckorna.

Horejsi investerade först i Berkshire 1980 eftersom han var frustrerad över den hårda konkurrensen som hans familjeföretag stod inför, berättade han för Bloomberg 2013. Han köpte omedelbart 300 aktier till priser från 265 till 330 USD och ökade gradvis sin andel till 5 800 aktier när den var som mest. , innan han minskade sitt ägande till 4 300 aktier från och med 1998.

Berkshires A-aktier är nu värda 522 000 dollar vardera, vilket värderar Horejsis återstående aktier till 2,2 miljarder dollar. Han avslöjade ytterligare 350 miljoner dollar av andra tillgångar till Bloomberg 2013, och hans familjeförmögenhet verkar ha växt till norr om 3 miljarder dollar sedan dess.

Horejsi har deltagit i mer än 30 av Buffetts berömda årsmöten, inklusive några tidiga möten där färre än ett dussin aktieägare satt i hopfällbara stolar i en cafeteria, sa han till Bloomberg. Tusentals människor kommer nu till Buffetts hemstad Omaha varje vår, fyller en arena och genererar stor försäljning för lokala företag.

Buffett har berikat aktieägare som Horejsi genom att göra förvärv, investera i aktier och göra affärer. Konglomeratet har nu ett börsvärde på 750 miljarder dollar och har tillgångar på mer än 1 biljon dollar. Det äger mängder av företag, inklusive See’s Candies och Geico, och har mångmiljardandelar i Apple, Coca-Cola och andra offentliga företag.

Berkshire-chefen rekommenderar att man investerar i högkvalitativa företag och håller sina aktier på lång sikt. Horejsis stora förmögenhet ger nytt stöd till hans filosofi.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *