Guldpriserna kan sjunka, men det är nu dags att bygga upp en strategisk position.

Nu är det dags för investerare att titta på att bygga en strategisk position på guldmarknaden, enligt en marknadsstrateg, eftersom guldpriserna förväntas kämpa på kort sikt på grund av stigande obligationsräntor på den korta änden av kurvan. Han säger att guldpriserna kan gå lägre, men nu är det dags att bygga en strategisk position

Enligt en marknadsstrateg är det nu dags för investerare att överväga att bygga upp en strategisk position på guldmarknaden, eftersom guldpriset förväntas kämpa på kort sikt på grund av stigande obligationsräntor i den korta änden av kurvan. Han säger att guldpriserna kan sjunka, men att det är dags att bygga upp en strategisk position.

I en intervju med Kitco News berättade Ronald-Peter Stöferle, managing partner och fondförvaltare på Incrementum AG och en av författarna till den årliga Vi litar på guld rapport, sade han att han förväntar sig lägre guldpriser på kort sikt när marknaderna börjar ta hänsyn till att Federal Reserve kommer att vidta ytterligare aggressiva penningpolitiska åtgärder.

Den ihållande högre inflationen har fått marknaderna att tro att Federal Reserve kommer att höja räntan med 50 baspunkter nästa månad. Dessa skiftande förväntningar har drivit upp avkastningen på amerikanska tvååriga statsobligationer till över 4,6 %, den högsta nivån sedan 2007.

Samtidigt är avkastningen på ettåriga statsobligationer över 5 %. Stöferle noterade att när man tittar på inflationsförväntningarna ger reala obligationsräntor för närvarande en positiv avkastning.

Stöferle tillade dock att han tror att guldmarknaden kommer att fortsätta att visa relativ styrka trots säljtrycket. Han förklarade att han ser prisutvecklingen och den motståndskraftiga styrkan i guldet som att marknaden avfärdar centralbankernas hökaktiga retorik.

Stöferle sade att denna marknadstrend tyder på att det bara är en tidsfråga innan USA hamnar i en recession och Federal Reserve tvingas avveckla sin aggressiva åtstramning. Han förväntar sig att så snart arbetslösheten börjar stiga kommer Fed snabbt att sänka räntorna.

Även om det finns en växande optimism på marknaden om att USA kan undvika en recession, säger Stöferle att många investerare har underskattat tidsförskjutningen i penningpolitiken. Han tillade att Federal Reserve redan har begått sitt politiska misstag och att det bara är en tidsfråga innan något går sönder.

Federal Reserve har inte bara höjt räntorna med 450 räntepunkter under denna åtstramningscykel, utan har också minskat sin balansräkning med 500 miljarder dollar. Stöferle sade att det bara är en tidsfråga innan ekonomin känner av effekterna av den minskade likviditeten på marknaden.

“Det är som att befinna sig i ett rum där syret håller på att ta slut. Först märker man kanske ingenting, men sedan blir det svårare att andas. Snart rusar man mot utgångarna i hopp om att ta sig ut innan det är för sent”, säger han. “Risken för en recession ökar inte bara, utan jag tror att vi kan få en större finansiell kris.”

I denna miljö sade Stöferle att det nu är dags att dra nytta av de lägre guldpriserna och bygga upp en strategisk position för andra halvåret. Han tillade att en strategi som investerare bör överväga är att bygga upp en position genom att köpa till successivt lägre priser.

Trots lägre priser på kort sikt säger Stöferle att guldpriset fortfarande är på väg att sluta året över 2 000 dollar per troy ounce.

Om vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *