Family offices flyttar pengar från aktiemarknaden till private equity

Family offices har nu mer av sina pengar investerade på privata marknader än den aktiemarknaden – även när marknaden stiger – enligt en ny undersökning. En undersökning av nordamerikanska family offices gjord av Campden Wealth och RBC fann att family offices hade 29,2 procent av sina investeringar på privata marknader, som inkluderar private equity, riskkapital och privata skulder, jämfört med 28,5 procent i börsnoterade aktier.

Family offices har nu mer av sina pengar investerade på privata marknader än den aktiemarknaden – även när marknaden stiger – enligt en ny undersökning. En undersökning av nordamerikanska family offices gjord av Campden Wealth och RBC fann att family offices hade 29,2 procent av sina investeringar på privata marknader, som inkluderar private equity, riskkapital och privata skulder, jämfört med 28,5 procent i börsnoterade aktier.

Det är första gången i undersökningen som family offices har investerat mer på privata marknader än offentliga aktier. Deras aktiefördelning har minskat från 31 procent året innan, medan deras privata investeringar ökade från 27 procent. De återstående tillgångarna investerades i kontanter, obligationer, alternativ, hedgefonder, råvaror, fastigheter och andra investeringar.

“Familjekontor har upprätthållit ett konsekvent mönster av att utöka sina allokeringar till privata marknader”, enligt studien.

Och de planerar att koncentrera sig ännu mer på privata marknader under de kommande månaderna, enligt undersökningen, som visade att 41 procent av familjekontoren planerar att öka sina allokeringar till private equity-fonder, och en tredje plan att lägga mer pengar på direkt private equity erbjudanden.

Endast 23 procent planerade att lägga till sina offentliga aktier på utvecklade marknader, medan 15 procent planerar att minska sina aktieinnehav, enligt undersökningen.

Resultaten understryker en genomgripande förändring av investeringspraxis för family offices, de privata investeringsarmarna hos familjer med tillgångar på vanligtvis 100 miljoner dollar eller mer, även trots en nyligen ökad aktieuppgång. S&P 500 har stigit med 19 procent hittills i år.

Under det senaste decenniet, och särskilt efter pandemin, har family offices rusat in i private equity och så kallade direktaffärer, där de köper andelar i privata företag på egen hand. Familjekontor säger att privata marknader erbjuder bättre avkastning på lång sikt utan aktiens volatilitet.

Många grundare av family offices, vanligtvis entreprenörer som gjort sina förmögenheter på att starta och sälja privata företag, gillar också att dra nytta av sin erfarenhet genom att hitta företag inom sitt expertområde och ge råd tillsammans med kapital.

Det är oklart om vadet kommer att fortsätta att ge resultat. Private equity-fonder kämpar med stram finansiering och dyra lån, tillsammans med en brist på exits med tanke på torkan av börsintroduktioner.

Samtidigt, eftersom investerare förväntar sig räntesänkningar 2024, kan aktierna fortsätta att stiga.

På frågan om vilken tillgångsklass som kommer att ge dem bäst avkastning under de kommande åren, rankade family offices “privata aktier och riskkapital” först, följt av noterade aktier.

“Trots det försiktiga tillvägagångssätt som antagits av familjekontor som svar på de finansiella marknadernas (2022) reträtt, förblir deras perspektiv på källorna till den bästa långsiktiga avkastningen stabila”, står det i rapporten. “Private equity och riskkapital fortsätter att leda listan.”

Tillsammans med privata marknader visar family offices också ett ökande intresse för alternativa tillgångar, inklusive fastigheter och råvaror. På frågan om deras investeringsprioriteringar för det kommande året var det främsta valet att “investera i alternativa tillgångsklasser.”

Familjekontoren är fortfarande försiktiga med det kommande året. Nästan 60 procent nämnde “recessionsrisk” som den största finansiella risken, följt av Kinas spänningar och “överdrivna Fed åtstramningar.”

Deras obligationsinnehav, som för närvarande representerar 8 procent av investeringarna från koncernen, kan expandera ytterligare, med en tredje planering att lägga till sina obligationspositioner.

Family offices har också en stor mängd kontanter som väntar på rätt tillfälle. De har 9 procent av sina tillgångar i kontanter, nästan dubbelt så mycket som 2021.

“De har mycket pengar på sidlinjen”, säger Angie O’Leary, chef för förmögenhetsplanering för RBC Wealth Management, USA. “De kan använda pengarna på saker som fastigheter eller ett förvärv eller att investera på privata marknader. De” har inte bråttom, de letar bara efter den fantastiska möjligheten.”

Undersökningen omfattade 330 enfamiljskontor och privata flerfamiljskontor runt om i världen, varav 144 i Nordamerika. Familjekontoren som undersöktes hade i genomsnitt 1,3 miljarder dollar i total förmögenhet, inklusive privata företag.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv. Vikingen är ett av Sveriges äldsta aktieanalysprogram.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *