Virtune AB (Publ) lancerer Virtune Staked Ethereum ETP SEK på Nasdaq Stockholm.

Virtune, en svensk reglerad kapitalförvaltare av digitala tillgångar i Sverige, lanserar en ny innovativ staking ETP på Nasdaq Stockholm vilket är den största börsen i Norden. Virtune lanserar idag Virtune Staked Ethereum ETP SEK som ger exponering mot Ethereum kombinerat med fördelarna av staking.
Virtune, en svensk reglerad kapitalförvaltare av digitala tillgångar i Sverige, lanserar en ny innovativ staking ETP på Nasdaq Stockholm vilket är den största börsen i Norden. Virtune lanserar idag Virtune Staked Ethereum ETP SEK som ger exponering mot Ethereum kombinerat med fördelarna av staking. ETP:n är 100% fysiskt backad och handlas i SEK för svenska investerare samt är tillgänglig på Nordnet och Avanza. Genom att inkludera staking ger denna ETP investerare upp till 5% extra årlig avkastning på ens ETP Ethereum-investering. Ethereum är för närvarande den näst största kryptovalutan med ett marknadsvärde på cirka 219 miljarder dollar och världens ledande plattform för smarta kontrakt, vilket kan revolutionera sättet vi interagerar med teknik och finanssektorn. Med sitt robusta ekosystem möjliggör Ethereum för utvecklare att bygga decentraliserade applikationer (dApps) som kan omforma branscher, eliminera mellanhänder och bidra till ökad transparens och effektivitet i den globala finansiella sektorn. Genom att engagera sig i Ethereum-staking stödjer man aktivt blockkedjenätverket och främjar dess decentraliserade natur. Denna produkt riktar sig till institutionella investerare såväl som privatinvesterare och hjälper de som redan stödjer Ethereum att förbättra och stärka sin Ethereum-investering ytterligare. Virtune använder så kallat non-custodial staking vilket innebär att de digitala tillgångarna stakeas direkt från så kallat “cold storage”. Detta innebär att det inte finns något behov av att överföra de digitala tillgångarna till någon tredje part vilket är förknippat med hög risk.

Vigtig information om produktet:

• 1:1 exponering mot Ethereum i kombination med staking som ger upp till 5% extra årlig avkastning • 100% fysiskt uppbackad • Non-custodial staking • 1,40% årlig förvaltningsavgift

Virtune Ethereum ETP med indsats SEK

Fullständigt namn: Virtune Staked Ethereum ETP SEK • Förkortat namn: Virtune Staked Ethereum SEK • Handelsvaluta: SEK • Första handelsdag: Onsdag den 9:e augusti • Ticker: VIRSETHSISIN: SE0020541639 Christopher Kock, vd för Virtune: “Vi är väldigt glada över att kunna introducera en 100% fysiskt backad Ethereum-produkt integrerad med staking. Enligt oss representerar detta det mest fördelaktiga sättet att få exponering mot Ethereum. Det finns en växande efterfrågan för Ethereum i Norden och genom att lansera denna produkt på marknaden kan vi tillgodose både institutionella och privata investerare. Vår nya produkt erbjuder en innovativ, säker, transparent och reglerad investeringsprodukt noterad på Nasdaq Stockholm som stöds av branschledande partners i samarbete med Virtune. Vi har valt att använda oss av Coinbase som förvaringsinstitut för vår ETP-struktur. Det är värt att nämna att BlackRock, världens största kapitalförvaltare, avser att använda just Coinbase för sin Spot Bitcoin ETF i USA.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *