Vad är Bitcoin-halvering?

En Bitcoin-halvering inträffar vart fjärde år och innebär att takten som nya Bitcoins skapas halveras genom att belöningen av Bitcoin-mining halveras. Detta belöningssystem kommer att fortsätta till 2140, då gränsen på 21 miljoner coins nås.

En Bitcoin-halvering inträffar vart fjärde år och innebär att takten som nya Bitcoins skapas halveras genom att belöningen av Bitcoin-mining halveras. Detta belöningssystem kommer att fortsätta till 2140, då gränsen på 21 miljoner coins nås.

Halveringspolicyn skrevs in i Bitcoins mining algoritm för att motverka inflation genom att upprätthålla ett begränsat utbud av Bitcoins. Teoretiskt sett innebär minskningen av Bitcoin-utgivningstakten att priset kommer att öka om efterfrågan blir densamma.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 1-Cover-copy-1-1024x1024.png

Påverkan av Bitcoinpriset

Historiskt sett har Bitcoin-halveringar lett till prisökningar på grund av utbud-efterfrågan-dynamiken. När miningbelöningar minskar och produktionstakten avtar kan priserna drivas upp.

Bitcoin-halveringar har historiskt sett förknippats med med marknadsuppgångar. Nästa halvering är planerad att äga rum under första halvåret 2024.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 2-Cover-copy-2-1024x1024.png

Varför inträffar det?

Bitcoin-halvering är en funktion inbyggd i Bitcoin-protokollet för att kontrollera inflation och säkerställa ett begränsat utbud sett till efterfrågan.

Den minskar belöningen som miners får för att lösa komplexa matematiska problem, vilket är avgörande för att verifiera och registrera transaktioner i Bitcoin-blockkedjan.

Genom att halvera belöningarna minskar takten för skapandet av nya Bitcoins över tid och begränsar det totala antalet Bitcoins som någonsin kommer att existera ttill 21 miljoner.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 3-ines-1024x1024.png

Virtune Crypto Top 10 Index ETP

Virtune Crypto Top 10 Index ETP är noterat på Nasdaq och kan handlas genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 4-Font-Revamp-1024x1024.png

Denna marknadskommentar om kryptovalutor publiceras på Etfmarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Virtune.

Ansvarsfriskrivning

Kryptovalutamarknadskommentaren har producerats av Virtune. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Virtune tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *