Står Tether Stablecoin inför en implosion?

I förra veckan var Tethers USDT stablecoin kort obundet. Vad händer? Varför spelar det någon roll? Tether har blivit en av de största avgiftsgeneratorerna inom krypto och tjänar för närvarande 3 miljarder USD i årliga nettovinster.

I förra veckan var Tethers USDT stablecoin kort obundet. Vad händer? Varför spelar det någon roll? Tether har blivit en av de största avgiftsgeneratorerna inom krypto och tjänar för närvarande 3 miljarder USD i årliga nettovinster.

USDT är det mest avgörande stablecoin med ett börsvärde på $83,5 miljarder. Även om den mesta USDT-präglingen till en början skedde på Ethereum, har det mesta av USDT under de senaste månaderna präglats på Tron, vilket har ifrågasatt källan till fiat som användes för ökningen av USDTs börsvärde. Varje “läcka” kring Tron-relationen kan vara explosiv…

Tether är också den sista byggstenen i kryptouniversumet som de amerikanska myndigheterna kan försöka demontera efter att de nyligen väckt åtal mot Binance.

Viktigt är att Tether arbetar offshore, och dess bankpartner verkar olika i sju olika enheter – enligt deras konton – men främst på Bahamas. De kan vara utom räckhåll för amerikanska myndigheter.

Medan Chokepoint 2.0 eliminerade Silvergate Bank, Silicon Valley Bank och Signature Bank, kunde myndigheterna inte begränsa Tethers inflytande ännu.

CFTC stämde cheferna för Tether i december 2017, och det amerikanska justitiedepartementet (DoJ) undersökte möjliga prismanipulationer med hjälp av Tether. År 2021 gjorde Tether en uppgörelse med CFTC och betalade 41 miljoner dollar för påståenden om att amerikanska dollar fullt ut stödde stablecoin.

Det verkar som om kryptonyhetssajten Coindesk har fått detaljer om Tethers ekonomi och marknaden hade försökt prissätta en implosion av USDT genom en depeg, eftersom handlare påmindes om oktober 2022 när Coindesk publicerade ekonomin för Alameda – Sam Bankman-Fried handelsföretag – vilket ledde till implosionen av FTX-börsen 10 dagar senare.

Men det verkar som om dessa Tether-dokument som Coindesk fick är föråldrade dokument från den tidigare uppgörelsen som blockerades under en tid – istället för läckor av ”bombshell som avslöjar … rökande pistol”.

Tether kände sig tvungen att framföra alla berättelser som Coindesk kunde publicera på baksidan av dessa dokument. “vi kan inte räkna med rättvis bevakning från Coindesk, som ofta felaktigt representerade Tethers position…” – Återigen, om något kring Tether + Tron kan avslöjas av Coindesk, kan det bli explosivt.

Men låt oss se vad folket på Coindesk hittar; deras utmärkta rapportering har avslöjat många intressanta fakta och insikter…

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *