Hur bygga en utdelningsportfölj med bara 75 000 kronor

Dessa tre utdelningsaktier kan komma att ge nästan 8 000 kronor, motsvarande 1 000 kanadensiska dollar, i passiv inkomst varje år. De kan komma att utgöra basen i en utdelningsportfölj.

Dessa tre utdelningsaktier kan komma att ge nästan 8 000 kronor, motsvarande 1 000 kanadensiska dollar, i passiv inkomst varje år. De kan komma att utgöra basen i en utdelningsportfölj.

I den oförutsägbara finansvärlden, där marknadsnedgångar och ekonomisk turbulens kan slå till oväntat, kan en stabil källa till passiv inkomst ge välbehövlig stabilitet. Även om det finns olika vägar för att generera passiv inkomst, framstår investeringar i starka utdelningsaktier som en tidlös strategi.

I den här artikeln kommer vi att utforska kraften i utdelningsaktier och hur en smart investering på 25 000 kronor, 3 000 CAD, i tre noggrant utvalda aktier kan bana väg för en diversifierad passiv inkomstportfölj som kan hålla hela livet.

Northwest REIT

Först ut är Northwest Healthcare Properties REIT (TSX: NWH.UN). Northwest Healthcare Properties REIT tillhandahåller fastighetslösningar för hälsovård, vilket gör det till ett pålitligt val för dem som söker en stabil inkomst. Det som skiljer Northwest Healthcare Properties REIT från andra bolag är dess attraktiva värdering, som för närvarande handlas till blygsamma 7,4 gånger vinsten. Detta kan indikera att aktien är undervärderad och utgör en utmärkt möjlighet för investerare som vill dra nytta av dess tillväxtpotential.

Dessutom har Northwest Healthcare Properties REIT en stark meritlista när det gäller utdelningar. Dess historiska rekord visar ett engagemang för att belöna aktieägare, vilket gör det till en solid utdelningsaktie. Just nu har Northwest Healthcare Properties REIT en imponerande direktavkastning på 11,94 procent, vilket gör det till ett övertygande val för inkomstsökande investerare. Denna kombination av stabilitet, värde och en generös direktavkastning positionerar Northwest Healthcare Properties REIT som ett utmärkt alternativ för att skapa en livslång inkomstström. Med det i åtanke, här är vad du kan få från en investering på 25 000 kronor.

Aktie Pris Antal aktier Utdelning Utbetalning Frekvens
NWH.UN 6.82 CAD 440 0.80 CAD 352 CAD Månadsvis

Slate Grocery REIT

Vårt andra val, Slate Grocery REIT (TSX:SGR.UN) är involverat i fastigheter, med fokus på livsmedelskedjor över hela USA. Precis som Northwest Healthcare Properties REIT ger Slate Grocery REIT en pålitlig inkomstström, vilket gör det till ett säkert alternativ för investerare som söker stabilitet. Det som gör Slate Grocery REIT till ett starkt alternativ just nu är dess värdering, som handlas till 13,1 gånger vinsten. Detta tyder på att det fortfarande är attraktivt prissatt och erbjuder utrymme för potentiell tillväxt.

När det kommer till utdelning gör Slate Grocery REIT ingen besviken. Dess historiska resultat som utdelningsaktie visar ett engagemang för att belöna investerare. Den erbjuder en direktavkastning på 9,15 %, vilket är ganska attraktivt på dagens marknad. Med dess stabilitet, värde och imponerande direktavkastning är Slate Grocery REIT en stark utmanare för att bygga en livslång inkomstportfölj. Här är hur mycket 25 000 SEK, motsvarande 3 000 kanadensiska dollar skulle ge dig i passiv inkomst idag.

Aktie Pris Antal aktier Utdelning Utbetalning Frekvens
SGR.UN 12.87 CAD 233 1.17 CAD 272.61 CAD Månadsvis

SmartCentres REIT

Vårt slutliga val är SmartCentres REIT (TSX:SRU.UN), som är verksamt inom fastighetssektorn. Det har dock en diversifierad uppsättning fastigheter. Från detaljhandel och industrifastigheter till seniorboende, det är ett solidt val för investerare.

SmartCentres REIT är känt för att tillhandahålla en konsekvent stabil inkomstkälla, som är mycket värdefull i osäkra tider. För närvarande handlas till 12,8 gånger vinsten, SmartCentres REIT erbjuder en möjlighet för investerare att gå in till en rimlig värdering.

SmartCentres REITs utdelningshistorik är ett bevis på dess status som en stark utdelningsaktie. Med tiden har det konsekvent belönat aktieägare, vilket gör det till en pålitlig inkomstkälla. Just nu erbjuder SmartCentres REIT en respektabel direktavkastning på 7,64 %, vilket är attraktivt för de som söker passiv inkomst.

Aktie Pris Antal aktier Utdelning Utbetalning Frekvens
SRU.UN 24.24 CAD 124 1.85 CAD 229.40 CAD Månadsvis

Slutsats

I tider av ekonomisk osäkerhet blir det av största vikt att hitta sätt att säkra din ekonomiska framtid. Att diversifiera dina inkomstkällor genom utdelningsaktier är en smart strategi, och de tre aktierna vi har diskuterat – Northwest Healthcare Properties REIT, Slate Grocery REIT och SmartCentres REIT – erbjuder övertygande skäl att överväga dem för din livslånga inkomstportfölj.

Var och en av dessa aktier ger stabilitet och värde, med attraktiva utdelningsavkastningar som kan stärka din inkomstström. Genom att investera 3 000 CAD i var och en av dessa tre aktier kan du bygga en diversifierad passiv inkomstportfölj som har potential att ge livslång avkastning. När du navigerar i det finansiella landskapet, kom ihåg att en noggrant utformad utdelningsportfölj kan vara din biljett till en säkrare och mer välmående framtid.

Om Vikingen

Med Vikingens signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikingens autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

 

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *