Coinbase är den fjärde mest omsatta aktien i Storbritannien

Coinbase har avslöjat planer på att introducera Bitcoin och Ethereum terminskontrakt för institutionella investerare den 5 juni. De institutionella terminskontrakten kommer att ha en storlek på 10 ETH och 1 BTC för att minska risken på marknaden. Coinbases strävan efter klarhet i regelverket står i centrum kring kryptocirklar när börsen försöker släppa fler produkter för användare.

Coinbase är den fjärde mest omsatta aktien i Storbritannien i volym under de 12 månaderna fram till april, enligt data från den globala fintech-gruppen Plus500. Coinbase-aktier har handlats mer än Meta, Apple och Snap under de senaste 12 månaderna. Det är det enda kryptovalutaföretaget som rankas bland Storbritanniens tio mest omsatta aktier

Data som extraherats från Plus500s nya och exklusiva handelsfunktion, +Insights, kastar ljus över de mest handlade instrumenten på Plus500s CFD-handelsplattform under de senaste 12 månaderna.

Från maj till april är Storbritanniens mest omsatta aktie Tesla. Amazon och NIO är de andra och tredje mest omsatta aktierna, följt av Coinbase. Inget annat kryptovalutaföretag förekommer bland de nationella topp tio.

Bland Storbritanniens tio mest omsatta aktier under de senaste 12 månaderna är de flesta teknik- och biltillverkningsföretag, som upptar sex platser.

De tio mest omsatta aktierna i Storbritannien

Rank Aktie
#1 Tesla
#2 Amazon
#3 NIO
#4 Coinbase
#5 Meta (Facebook)
#6 Apple
#7 Snap
#8 Aurora
#9 Rivian
#10 Uniper

Storbritanniens tio bästa aktier består av tre biltillverkningsföretag: Tesla, NIO och Rivian; tre teknologiaktier: Meta, Apple, Snap; en diskretionär konsumentaktie: Amazon; ett kryptovalutaföretag: Coinbase; ett läkemedelsbolag, Aurora; ett energiföretag; Uniper.

Jämfört med de mest omsatta instrumenten i Australien, Tyskland, Italien och Nederländerna är Storbritannien det enda landet som rankar Coinbasebland sina tio bästa.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter, kursdata, tabeller och börskurser kan du sortera ut de mest intressanta ETFerna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *