BRICS nu större än G7

Ny världsordning: Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika (BRICS) gick om G7-länderna i global BNP för att bli ekonomiskt mer kraftfulla. Det betyder att ekonomierna i BRICS är större än G7.

Ny världsordning: Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika (BRICS) gick om G7-länderna i global BNP för att bli ekonomiskt mer kraftfulla. Det betyder att ekonomierna i BRICS är större än G7.

BRICS bidrar nu med 31,5 procent av den globala BNP, med ytterligare förväntad tillväxt. Samtidigt bidrar Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA (G7) med 30 procent.

Dessutom arbetar BRICS för att skapa en ny valuta för att utmana den amerikanska dollarn. Valutan kommer att backas upp av guld och andra råvaror som olja eller litium. Uppenbarligen kommer det inte att hända omedelbart och det kommer att möta många utmaningar, men det kan vara en game changer i den globala handeln. Och det är inte ens det.

Just den här veckan har vi sett några monumentala utvecklingar i det globala geopolitiska rummet. Här är de viktigaste:

– Malaysias premiärminister sa att det inte finns någon anledning att fortsätta att vara beroende av den amerikanska dollarn.

– Saudiarabiens kronprins MBS sa att han inte längre är intresserad av att “tillfredsställa USA”.

– Tre amerikanska kongressledamöter införde “Gold Standard Bill” för att stabilisera den amerikanska dollarns värde.

– Kinesisk Yuan har ersatt den amerikanska dollarn och blivit den mest omsatta valutan i Ryssland.

– Ryssland och Indien övergav de Europadominerade oljepriserna och kom överens om att använda Dubais oljeprisriktmärke.

Om detta fortsätter i så snabb takt kommer världen vi kommer att se under de kommande fem till tio åren att bli en helt annan.

Den nya världsordningen håller på att växa fram.

Om Vikingen

Med Vikings signaler har du en god chans att hitta vinnarna och sälja i tid. Det finns många värdepapper. Med Vikings autopiloter eller tabeller kan du sortera ut de mest intressanta ETF:erna, aktierna, optionerna, warranterna, fonderna osv.

Klicka här för att se vad Vikingen erbjuder: Detaljerad jämförelse – Börsprogram för dem som vill bli ännu rikare (vikingen.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *